Server İletişim

    Ana sayfa   Katalog   Müşteri Paneli   Sepeti göster    
  
 
Ara:
        
   
Ana sayfa   |   Hakkımızda   |   Bize Ulaşın   |   Promosyonlar   |   Site haritası
 Sepetiniz boş
 ( Sepeti göster   Ödeme )
 
Ana sayfaDiğer KitaplarHz. Havva'dan Hz. Zeyneb'e Kadınların İzinde  

Hz. Havva'dan Hz. Zeyneb'e Kadınların İzinde


Büyük resim

KOD: SDE04

Liste fiyatı: 18.20 TL
Satış fiyatımız: 13.00 TL
Kazancınız: 5.20 TL (29%)

 
Açıklama
Arkadaşına tavsiye et
Yorumlar

HZ. HAVVA'DAN HZ. ZEYNEB'E KADINLARIN İZİNDE / Serpil Özcan
496 sayfa, 15x22 cm ebat

Server İletişim tarafından yayınlanan “Hz.Havva’dan Hz.Zeyneb’e Kadınların İzinde” isimli eser, yazarın Akra FM’de 2006 yılı Ramazan ayında yayınlanmış bulunan “Hakikat Yolunun Hanım Sultanları” isimli radyo programının kitaplaştırılmış şeklidir. Eserde İslam dini ile şereflenmiş seçkin hanımların hayatları anlatılmaktadır. 

Her biri kadın erkek bütün inananlara, hayatlarının her devresinde misal ve önder olabilecek bu hayatlar şimdiye kadar yazılanların aksine biyografi türünde yazılmamıştır. Kitap geleneksel tarih anlatımına da sahip değildir. Yazılış amacına uygun olarak, ele alınan her hayat analiz edilmiş, günümüz insanına özellikle kadınlara rehberlik edebilecek yönleri öne çıkarılmaya çalışılmıştır. Günümüz kadının içinde bulunduğu kimlik bunalımlarına çare olabilir inancıyla 14 asır öncesindeki hayatın bugünkü hayatla benzer yanları vurgulanmış, olaylar karşısındaki tavır farklılıkları açığa çıkarılmaya çalışılmıştır. Anlatılan kişiler yaşadıkları dönem, irtibatlı oldukları olay ve kişiler, aileleri, kardeş ve çocukları ile yani sosyal çevreleri ile birlikte ele alınmışlardır.

“Bir yaratılış cilvesi ile kadın, insanlığın tamamını doğrudan veya dolaylı olarak etkilemeye muktedirdir.  Onun sorunlu, sorumsuz, derbeder, havai, başıboş ve şahsiyetsiz olması, bütün bir toplumun, kendisini yoğuran ve şekillendiren annesi gibi avare, başını taştan taşa vurmasına sebep olabilir. 

Başını taşlardan kaldırıp, rükû ve secde ile şeref bulan İslâm kadını, dünya yaratılalı beri imanlı, faziletli, takva ve iffet mihveri kahramanlar olmayı, fıtrî olarak başarmıştır. Öyle ki hayatları boyunca soluklarını kesen tehlikelere, engellere, yıkıcı-yok edici düşmanlara karşı, mevkilerini zerre miktarı sarsmadan mücadele eden, çarpışan-vuruşan, açlığa, yokluğa, muhakkak bir ölüme rahatlıkla katlanan bu kadınların dünyada namı kalmış, nişanları semada kendilerine Yed-i Kudret (Kudret eli) ile takdim edilmiştir. 

Asrın kadınının model ararken ihmal ettiği kadınlar onlardır. Bazı sebeplerle unutturulmuş, yeni mesuliyetleri getireceği endişesi ile bizzat kadınlar tarafından unutulmuş İslâm’ın örnek kadınları… İşte uzaklarda aranırken yanı başımızda boy veren iftihar kaynağı misaller onlardır. Firavun’a isyan eden cesaretli kraliçe Hz. Asiye, Hz. İsa’nın dirayetli ve kararlı gencecik annesi Hz. Meryem, Peygamberimiz’in gözü pek, fedakâr kızı Hz. Fatımatü’z-Zehra, eşi dünyada görülmemiş muhterem zevcesi Hz. Hatice-i Kübra ve hepsini sıralamak imkân dâhilinde olmayan diğerleri…”

Okuyucunun zihninde kalıcı tesirler elde etmek, bu zamanın puslu ortamından sıyrılarak Asr-ı Saadet’in aydınlık günlerine hayali bir geçişi temin gayesiyle, karakterlere ses verilmiş, mevzular dramatize edilerek sunulmuştur. Günümüzden asırlar önce yaşamış bulunan hanımların çağdaş tanımlamalar ve kavramlarla izah edilmesi ile zaman ve anlayış farklılıklarının azaltılarak “gerçek hayat kahramanları”nın “hayatın gerçeğine” dahil edilmesi sağlanmaya çalışılmıştır.


PDFİçindekiler bölümüne
göz atmak için tıklayınız.

Yazar: Nurgül Çelik
Ekleme tarihi: 13/01/2010, 11:57
Son derece itinayla yazılmış bir eser. Yazarımızı tebrik ediyor, sakaka-ı cariyelerinin devamını temenni ediyoruz.
Yazar: fadim
Ekleme tarihi: 18/07/2009, 18:26
allahın selamı rahmet ve bereketi akra çalışanlarına ve sevdiklerimizin üzerine olsun irfan sati programını özellikle çok beğniyom teşekkür ediyorum
Yazar: merve
Ekleme tarihi: 16/07/2009, 18:33
AllahIN SELAMI RAHMET VE BEREKETİ AKRA ÇALIŞANLARINA VE SEVDİKLERİNİN ÜZERİNE OLSUN YAYINLADIĞINIZ ESERLER VE PROGRAMLARDAN ÇOK MEMNUNUZ.ESAD HOCAMIZ VE ZAHİT HOCA EFENDİLERDEN RABBİM RAZI OLSUN 2SİMEDE SONSUZ SEVGİ VE ŞÜKRAN DUYUYORUM VE ESAD HOCAMIN TALEBESİ OLMAYI ARZU EDERDİM.4 YILDR AKRA DİNLİYORUM.DUYGULARIMI İLK DEFA İLETİYORUM.BİRAZ YORUM OLMAKTAN ÇIKTI AMA HOŞGÖRÜNÜZE BIRAKIYORUM MEVLAYA EMENET OLUN SAĞLIKLA KALIN
Yazar: rana
Ekleme tarihi: 06/07/2009, 16:10
Henüz okumadım, fakat böylesine güzide şahsiyetleri, böylesine güzide bir kalemden okumak çok şey kazandıracak bizlere...En yakın zamanda okuyacağım inşallah. Serpil hanımın emeğine, kalemine, gönlüne sağlık... Devamını bekleriz. Dâimi muhabbetle.....

Mesajınız

*
*

Lütfen kişisel güvenliğiniz için resimde gördüğünüz karakterleri boşluğa yazınız.

  Değiştir

Karakterler: 

  
*
  
  
*

Yüklüyor...